Let’s talk about shirts

 In Blog

Let’s talk about shirts…. Er gaat vaak veel aandacht naar het jasje, maar wat daaronder zit mag zeker niet vergeten worden. Sterker nog, het maakt je voorkomen helemaal af. Het is daarom slim om in een goed maatshirt te investeren. Met ons maatwerkprogramma zijn te korte of te lange mouwen echt verleden tijd.

One size doesn’t fit all

Tijdens het opmeten van een shirt kijken wij naar verschillende punten. Je lichaamshouding en postuur zijn hierin belangrijk. Maar daarnaast kijken we ook naar je levensstijl. Zit je bijvoorbeeld veel? Zorg dan dat je shirt niet te strak zit om een openstaande knopenlijst te voorkomen. Samen komen we zo op een perfect passend shirt.

Daarnaast kijken we samen naar de vormgeving van het shirt. Wat is de gewenste look en feel? Ga je het shirt onder een pak dragen of toch liever op een jeans? We werken met een hoogwaardige selectie aan stoffen en je kunt daarnaast zelf je boord en manchetten bepalen. Zo is er voor iedereen en voor elke gelegenheid een ruime keuze. Hierin adviseren we je natuurlijk maar al te graag.

Smart casual

Er zijn zeker wat verschuivingen te zien de laatste tijd. Een paar jaar geleden zagen we bijna alleen nog maar lichtblauwe en witte dress shirts voorbij komen. Die tijd is nu wel echt voorbij. De laatste jaren zien we een steeds grote opmars in de meer casual shirts. Niet alleen de pasvorm is hier veranderd, maar ook het gebruik van stoffen. Zo zien we naast de bekende Poplin- en Oxford-kwaliteiten steeds meer shirts van flanel, piqué, stretch-katoen en denim. Stijlvol, maar tegelijkertijd ook enorm comfortabel. En dus ook heel goed te combineren met een jeans en een los jasje. Vandaar: Let’s talk about shirts.

Garderobe check

Idealiter heb je gemiddeld twee tot drie verschillende shirts per pak of jasje in je kast hangen. Zo kun je optimaal combineren en blijven je shirts ook langer mooi. Goed om sowieso eens in de zoveel tijd kritisch naar je shirtcollectie te kijken. Is de kwaliteit van de stof nog goed, zijn de boorden en manchetten nog netjes en is de pasvorm nog naar wens?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen of een afspraak te maken.

Recent Posts

Leave a Comment