Pitti Uomo

 In Blog

 

Afgelopen maand was ik op de modebeurs Pitti Uomo in Florence om inspiratie op te doen. Deze beurs wordt twee keer per jaar gehouden en wordt gezien als meest toonaangevend in de herenmode. Op de Pitti Uomo zie je de grote merken, maar ook de wat kleinere Italiaanse merken krijgen een podium, daarom zie je hier altijd wel iets verrassends. Dit zijn volgens mij de belangrijkste trends.

Een van de meest opvallende trends die we terugzien,  is dat de revers van de jasjes weer breed en puntig worden. Afgelopen jaren konden de revers niet smal en minimalistisch genoeg, maar het schiet nu door naar het andere uiterste. Hierdoor krijgen de jasjes een heel tof jaren 50/60-gevoel.

De stoffen worden ook klassieker, wat ook zorgt voor die look van halverwege de vorige eeuw. Denk aan warme kleuren en warme stoffen zoals wollig flanel. Ik heb veel rijk uitgevoerde pakken gezien. Deze warmte in snit, kleur en stof wordt zeker een trend voor de komende jaren.

Tegelijkertijd zag ik veel jasjes zonder voering, zonder schoudervulling. Een hele spannende trend, waarbij de jasjes een soort losjeszittende vesten worden. Wij zijn vaak gewend dat pakken er vooral voor powerdressing zijn, maar deze jasjes zitten makkelijk en natuurlijk, dat geeft het een heel coole casual look. Het geeft een mooie andere kijk op wat een pak kan zijn.

Het mooie van de Pitti Uomo is dat wat er buiten op het plein gebeurt misschien wel even belangrijk is. Je ziet hier zoveel levende paspoppen, vanuit alle hoeken van de wereld. Het is eigenlijk een grote modeshow. Ook hier haal ik heel veel inspiratie uit.

         

Recent Posts
Comments
  • Een WordPress commentator
    Beantwoorden

    Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Leave a Comment