Trends voor de herfst en winter

 In Blog
Nu de herfst officieel is begonnen nemen we je graag mee in de nieuwe trends voor de herfst en winter.  Een nieuw seizoen betekent vaak ook weer tijd voor een nieuwe garderobe. Een goede gelegenheid dus om eens kritisch naar je kastinhoud te kijken.
Zoals ieder jaar hebben we ook voor de aankomende, hopelijk koude, maanden de perfecte stoffen voor je geselecteerd. Stiekem zijn de herfst en de winter op kledinggebied onze favoriete seizoenen. We kunnen nu weer los gaan met het dragen van laagjes en dikke geborstelde stoffen zoals tweed en velours. Dit najaar zien we echter ook een opmars in de meer technischestoffen. Denk hierbij aan high performance stoffen en nieuwe kwaliteiten met stretch.
HIGH PERFORMANCE
Door deze snelle ontwikkelingen wordt het dragen van een pak steeds aangenamer zonder dat het afbreuk doet aan de uitstraling. Pakken en jasjes met stretch zorgen naast dat het lekker zit ook voor een vormvast model. Wat ons betreft een win-win situatie dus.
Daarnaast hebben we ook een groot aanbod in flannels, tweeds, donegal of wat gewoon wat zwaardere wollen.  De echte sterspelers zijn hierbij volgens ons toch echt Loro Piana en Drago.
KLEUREN
Op kleurgebied zien we dit seizoen vooral trendkleuren als oker, bordeaux en bruin terug. Ze zorgen voor een warme uitstraling en zijn trouwens ook mooi met elkaar te combineren. Daarnaast blijven binnen de trends voor de herfst en winter uiteraard groen en blauw een grote rol spelen.
Wil je nou helemaal goed voor de dag komen? Zorg dan dat je aankomend seizoen de focus legt op het combineren van verschillende structuren. In het voorjaar was dit al een dingetje, maar dit zal alleen nog maar meer aandacht krijgen. Denk bijvoorbeeld aan rib velours in combinatie met tweed of flannel. Een pique shirt past hier ook perfect bij. Je stijl wordt hierdoor eerder smart casual, maar zelfs binnen de traditionele corporates worden dan ook steeds minder klassieke pakken gedragen. Met de juiste maten en stoffen kom je nog steeds professioneel voor de dag. Ook perfect te combineren met een paar gympen in dezelfde kleur. O ja, niet geheel onbelangrijk; het draagt heel comfortabel en past het helemaal in deze tijdsgeest.
Recent Posts

Leave a Comment